DOD sobota 4.10.2014

V sobotu 4.10.2014 od 9.00 do 15.00 je možné navštívit téměř dokončené stanice Nádraží Veleslavín a Nemocnice Motol.

dpp.cz: Den otevřených dveří zpřístupní nové stanice metra, tunel Blanka i Trojský most

V sobotu 4. října 2014 od 9.00 hodin do 15.00 hodin proběhnou akce Den otevřených dveří tunelového komplexu Blanka a Den otevřených dveří vybraných stanic nově budovaného úseku metra linky A. V jejich rámci si budou moci zájemci prohlédnout veřejnosti zatím nepřístupné prostory obou staveb i další zajímavá místa.

Vstup do tunelového komplexu Blanka bude od stanice metra Nádraží Holešovice přes nový Trojský most do 14.00 hodin. Návštěvníci akce potom projdou prostorami tunelového komplexu až k jeho vyústění na Letné.

Na nově budovaném úseku V.A metra budou veřejnosti pro tento den zpřístupněny stanice Nádraží Veleslavín a Nemocnice Motol. Pro dopravu k nim bude možné, kromě pravidelných linek povrchové dopravy, využít také zvláštní linky. Tramvajovou linku číslo 36 v trase Špejchar – Hradčanská – Dejvická – Nádraží Veleslavín – Divoká Šárka, která pojede v intervalu 7 – 8 minut, autobusovou linku číslo 745 v trase Špejchar – Hradčanská – Vypich – Nemocnice Motol – Motol – Nemocnice Motol – Vypich – Park Maxe van der Stoela (nově otevřený park, který je součástí tunelového komplexu Blanka) – Hradčanská – Špejchar, která pojede v intervalu 3 – 6 minut (obě tyto linky tak mohou využít i návštěvníci prohlídky tunelu Blanka z Letné) a autobusovou linku číslo 744 v trase Nádraží Veleslavín – Vypich – Nemocnice Motol – Motol – Nemocnice Motol – Vypich – Nádraží Veleslavín, která pojede v intervalu 5 – 10 minut.

Pro lepší orientaci návštěvníků budou k akci vydány informační letáky, které budou od čtvrtka 2. října 2014 k dispozici například ve Střediscích dopravních informací Dopravního podniku hl. m. Prahy, ve stojanech drátěného programu ve stanicích metra a budou jimi vybaveni také informátoři ve stanici metra Hradčanská, kteří budou připraveni poradit zájemcům o prohlídku stanic metra a tunelu Blanka s dopravním spojením ke zvoleným cílům.

U budoucí stanice metra Nádraží Veleslavín bude návštěvníkům akce k dispozici také informační stánek Dopravního podniku s nabídkou různých materiálů a suvenýrů pro fanoušky městské hromadné dopravy.

Schéma s trasami všech zaváděných linek naleznete ke stažení na tomto odkazu.

Všem návštěvníkům akcí přejeme příjemný zážitek.

dpp.cz

metrostav.cz

metro.cz: GALERIE: Nové stanice na áčku prochází kontrolou. Hledají se nedodělky a závady

praha.idnes.cz: VIDEO: Práce na nových stanicích metra finišují, odstartovaly kontroly

Diskuse a komentáře k článku jsou možné ve fóru.